Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ανάρπαστο έχει γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, παρότι η έκδοση παραγωγής δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, περισσότεροι από 31.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση για την απόκτηση του πολυαναμενόμενου Honda e. Μάλιστα, οι 9.000 από αυτούς είναι από τη Βρετανία.

Παράλληλα, η Honda αποκάλυψε ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού οχήματος πόλης. Βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα για αυτοκίνητα τεχνολογίας EV, η κατανομή βάρους είναι 50:50 και η μπαταρία χωρητικότητας 35,5 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει είτε από εναλλασσόμενο ρεύμα με παροχή Type 2 είτε από συνεχές CCS2 για γρήγορη φόρτιση. Με τη χρήση ταχυφορτιστή, παρέχει ενέργεια σε ποσοστό 80% σε μισή ώρα, ενώ η αυτονομία ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. 

Όπως υποστηρίζει η μάρκα, το Honda e είναι ιδανικό για χρήση στα αστικά κέντρα, χάρη στην εξαιρετική ευελιξία του, τη σταθερότητα που επιδεικνύει σε όλες τις συνθήκες, το γρήγορο τιμόνι, τις συμπαγείς διαστάσεις και τη λειτουργία της ανάρτησης.

Διαβάστε επίσης: Με στάνταρ ψηφιακούς καθρέπτες το Honda-e

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης