Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η ζήτηση για τo πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Ford. Οι προ-παραγγελίες έχουν φθάσει ήδη τις 32.000 παγκοσμίως, παρότι το λανσάρισμα στην αγορά θα καθυστερήσει αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ένα φόρουμ φίλων της μάρκας, το παραπάνω νούμερο είναι πραγματικό και οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν προκαταβάλλει το ποσό που απαιτείται (περίπου 500 δολάρια) προκειμένου να καταχωρηθεί η κράτηση.

Θυμίζουμε ότι, το ηλεκτρικό SUV θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του 2020 στην Ευρώπη. Θα προσφέρεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη φέρει μπαταρία χωρητικότητας 75,7 kWh και αποδίδει 337 ίππους, ενώ η δεύτερη 98,8 kWh και 465 ίππους, αντίστοιχα. Όσο για αυτονομία, αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Η φόρτιση γίνεται είτε μέσω επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με ισχύ πέντε φορές μεγαλύτερη από την οικιακή πρίζα, είτε από απλό δίκτυο, είτε από ταχυφορτιστή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης