Τον επόμενο χρόνο η Bugatti αναμένεται να αποκαλύψει το νέο της υπερ-αυτοκίνητο, το οποίο θα αντικαταστήσει τη Veyron και στόχος είναι να γίνει το ισχυρότερο και ταχύτερο τετράτροχο παραγωγής του κόσμου.

Το νέο hypercar σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ονομαστεί Chiron, προς τιμή του οδηγού αγώνων της εταιρείας, Louis Chiron (1899 – 1979). Ο Γάλλος, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Bugatti 35 χρόνια, σημειώνοντας τις περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο. Το όνομα Chiron παραπέμπει ωστόσο και στον Κένταυρο της ελληνικής μυθολογίας, τον Χείρωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


O σπουδαιότερος οδηγός στην ιστορία της Bugatti, Louis Chiron

Η Bugatti Chiron δεν θα αποτελέσει απλά τον αντικαταστάτη της Veyron, όπως έχει δηλώσει ο αρχισχεδιαστής του VW Group, Walter de Silva, αλλά θα είναι ένα προηγμένο αυτοκίνητο τόσο από άποψη σχεδίασης, όσο και μηχανικής.

Θα έχει πιο αιχμηρό design, καλύτερη αεροδυναμική, χαμηλότερο βάρος και θα φέρει ένα υβριδικό σύνολο που συνδυάζει τον W16 κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας 1.500 ίππους και 1.490 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 460 χλμ./ώρα., με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,3 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης