Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο γνωστός βελτιωτικός γερμανικός οίκος πήρε στα χέρια της τη λιμουζίνα Mercedes-Maybach S 580 4Matic και την μετέτρεψε στην Brabus 600 που έρχεται να συνδυάσει το σμόκιν με τα αθλητικά παπούτσια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περνάμε κατευθείαν στο ψητό και κάτω από το μεγαλοπρεπές καπό του μοντέλου όπου ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων αποδίδει πλέον 600 ίππους (όπως προδίδει το όνομα Brabus 600) και 800 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων που διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία. Τα νούμερα τρομάζουν με 0-100 σε 4.5 δευτ. και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ./ώρα.

Περνώντας στο εσωτερικό το τιρκουάζ χρώμα κερδίζει τη παράσταση (υπάρχει και στις δαγκάνες των φρένων), καθώς κοσμεί τα δερμάτινα καθίσματα, την οροφή, το τιμόνι, τα πάνελ των θυρών ενώ και το carbon έχει χρησιμοποιηθεί απλόχερα.

Εξωτερικά το διακριτικό bodykit αποτελείται από ανθρακονημάτινα μέρη τα οποία σύμφωνα με την εταιρία παίζουν τεράστιο ρόλο στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Μπροστά ο διαχύτης έχει τέτοιο σχήμα ώστε να παρέχει περισσότερο αέρα στο ψυγείο, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι απολήξεις της εξάτμισης με το ιδιαίτερο σχήμα τους. Τέλος, η Maybach S-Class της BRABUS φοράει νέες 22άρες ζάντες με σκούρο φινίρισμα και ελαστικά Pirelli P Zero διάστασης 265/35 μπροστά και 305/30 πίσω ενώ έχει κατά 20 χλστ. πιο μικρή απόσταση από το έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Brabus 600, ο απόλυτος συνδυασμός κομψότητας αλλά και ωμής δύναμης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης