Σε πείσμα των καιρών, η βαυαρική φίρμα συνεχίζει να πιστεύει στους πετρελαιοκινητήρες, υπογραμμίζοντας ότι παρά τον «πόλεμο» που γίνεται από τους ευρωπαίους πολιτικούς προκειμένου να καταργηθούν, η εταιρεία δεν θα υποκύψει τόσο εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της έκθεσης του Παρισιού ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της BMW, Klaus Froehlich, οι diesel παραμένουν κορυφαίοι σε απόδοση και δεν πρόκειται να καταργηθούν τόσο σύντομα όσο θεωρούν ορισμένοι.

«Πιστεύω ότι έχουμε τους καλύτερους πετρελαιοκινητήρες της αγοράς. Από τις δοκιμές προκύπτει πως τα μοτέρ μας παράγουν τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων», τόνισε ο Froehlich.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το ανώτερο στέλεχος της BMW, είπε ότι, θα συνεχίσουν να προσφέρουν diesel κινητήρες, συγχρόνως με τους βενζίνης, τα υβριδικά σύνολα και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως οι επιλογές για το πετρέλαιο θα είναι λιγότερες τα επόμενα χρόνια, καθώς το μερίδιο στην αγορά θα συρρικνώνεται συνεχώς. Για παράδειγμα δεν θα υπάρχει ο τρίλιτρος turbodiesel σε τρεις εκδοχές αλλά σε μία, η οποία θα συμμορφώνεται πλήρως με τα αυστηρότερα πρότυπα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης