Παρά την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η εταιρεία από το Ingolstadt επιμένει στους πετρελαιοκινητήρες, τοποθετώντας ένα πανίσχυρο μηχανικό σύνολο που συνδυάζεται με mild-hybrid σύστημα στη ναυαρχίδα των SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία έκδοση του Q8 με το διακριτικό «S» εφοδιάζεται με τον V8 4.0 TDI κινητήρα απόδοσης 435 ίππων και 900 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα βοηθά στην καλύτερη απόδοση του μοτέρ στις χαμηλές στροφές, με τα δύο turbo να απενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο κινείται με μικρή ταχύτητα προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς αισθητικής, το SQ8 διακρίνεται για τον δυναμισμό και τα έντονα σπορτίφ στοιχεία. Το αυτοκίνητο πατά σε ζάντες 21 ιντσών, φοράει carbon κεραμικά φρένα, διαχύτη σε ματ απόχρωση, γρίλια επίσης σε ματ, μεγαλύτερους αεραγωγούς, τεσσερις απολήξεις της εξάτμισης, ενεργή αερανάρτηση, τετραδιεύθυνση και σπορ διαφορικό.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και το alcantara, τα σπορ καθίσματα με το ενσωματωμένο προσκέφαλο και το λογότυπο S, καθώς και τα διακοσμητικά αλουμινίου και carbon. Φυσικά, δεν λείπει το Virtual Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τις δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, όπως και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το λανσάρισμα του Audi SQ8 στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης