Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση της κορυφαίας έκδοσης του compact crossover μοντέλου της γκάμας της, προσφέροντας στους οδηγούς ένα αυτοκίνητο με έντονο σπορ χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο SQ2 φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και προβολείς, στάνταρ φώτα LED και προαιρετικά Matrix LED, ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 235/45 και φρένα διαμέτρου 340 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω με κόκκινες δαγκάνες.

Το αμάξωμα είναι ελαφρώς χαμηλωμένο, με τα ασημί πλαίσια στους αεραγωγούς, την πίσω πτέρυγα και τον διαχύτη με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης να ολοκληρώνουν τη δυναμική εικόνα του οχήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν νέα υλικά και επενδύσεις, οι επιφάνειες των πεντάλ και το υποπόδιο είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι όπως και τα φωτιζόμενα διακοσμητικά λογότυπα στις πόρτες. Ρίγες έμφασης και ραφές με αντίθεση στολίζουν τα σπορ καθίσματα, ενώ εντύπωση κάνει το υλικό μικροϊνών Dinamica που μοιάζει με σουέτ αλλά αποτελείται κυρίως από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. 

Το ψηφιακό Audi virtual cockpit, το MMI navigation plus με την οθόνη αφής, οι υπηρεσίες Audi connect με LTE plus, το Wi-Fi hotspot για τις κινητές συσκευές των επιβατών και η εφαρμογή myAudi περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Φυσικά, δεν λείπει το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Όσο για το πορτμπαγκάζ, έχει όγκο 355 λίτρων με τα καθίσματα σε κανονική θέση.

Κάτω από το καπό του SQ2 βρίσκεται ο 2.0 TFSI κινητήρας απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. To μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S tronic, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Χάρη στην τετρακίνηση quattro και την ανάρτηση S sport, η ισχύς περνά ομαλά στον δρόμο.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα μέσω του Audi drive select (auto, comfort, dynamic, efficiency και individual), με τη μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με την εταιρεία να είναι στα 7,7 λίτρα/100 χλμ..

Το Audi SQ2 αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης