Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ομίλου VW και στενός συνεργάτης του προέδρου και CEO, Matthias Müller, παύθηκε των καθηκόντων του έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα πειράματα σε ζώα – ενδεχομένως και σε ανθρώπους.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ο επικεφαλής λομπίστας Thomas Steg και διευθυντής του τμήματος Εξωτερικών και Κυβερνητικών Σχέσεων τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Steg ήταν υπεύθυνος των προγραμμάτων κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου Ερευνών για το Περιβάλλον και την Υγεία στον τομέα της αυτοκίνησης (EUGT), που χρηματοδοτούνταν από τις VW, BMW, Mercedes και Bosch. Το EUGT είναι το ερευνητικό κέντρο που πραγματοποίησε το 2014 τις έρευνες για την επίδραση του διοξειδίου του αζώτου στην υγεία, με πειράματα σε πιθήκους και σε ανθρώπους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Thomas Steg, πριν ενταχθεί στη VW, κατείχε τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου από το 1998 έως το 2009, αρχικά υπό τον Gerhard Schröder και στη συνέχεια υπό την Angela Merkel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού κολοσσού, Matthias Müller, υποστήριξε ότι η VW θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και θα αναλάβει τυχόν ευθύνες της. «Για ακόμη μία φορά χρειάστηκε να μάθουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη. Οι μέθοδοι του EUGT στις ΗΠΑ ήταν λανθασμένες, ήταν ανήθικες και αποκρουστικές. Λυπάμαι που η VW ενεπλάκη στο θέμα ως ένας από τους χορηγούς του EUGT» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης