Το πρώτο SUV στην ιστορία της Maserati έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της ελβετικής πόλης, με την ιταλική φίρμα να το γιορτάζει με άρωμα λεβάντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που το αυτοκίνητο έκανε την εμφάνισή του στη σκηνή του περιπτέρου της εταιρείας, ο CEO, Harald Wester, άνοιξε ένα μπουκαλάκι με το υπέροχο άρωμα  του πασίγνωστου φυτού να κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο, η Maserati θέλησε να δείξει τον άνεμο αλλαγής που φέρνει στα μεγάλα πολυτελή SUV.

Η νέα Levante είναι ένα αυθεντικό ιταλικό αυτοκίνητο, συνδυάζοντας το στιλ με την κομψότητα. Υιοθετεί πολλά στοιχεία από τις Quattroporte και Ghibli, έχει εκλεπτυσμένη εμφάνιση και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Χάρη στη χρήση αλουμινίου και άλλων προηγμένων υλικών όπως το μαγνήσιο, είναι από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας, με το βάρος να κυμαίνεται από 2.109 έως 2.205 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό η υψηλή ποιότητας είναι εμφανής από την πρώτη ματιά. Δέρμα, ξύλο και αλουμίνιο προσδίδουν μια αρχοντιά, με τα σπορ καθίσματα, την χαρακτηριστική τρίαινα στα προσκέφαλα και το παραδοσιακό ρολόι στο κέντρο του ταμπλό να τονίζουν την κουλτούρα και το όνομα της φίρμας. Η μεγάλη οθόνη αφής 8,4 ιντσών ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες τους συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο είναι συμβατό με  Apple CarPlay και Android Auto. Οι υποψήφιοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο εξοπλιστικών εκδόσεων (Sport και Luxury), ενώ υπάρχει και η Ermenegildo Zegna με την υπογραφή του ομώνυμου οίκου μόδας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 3.0 λίτρων κινητήρας biturbo σε δύο εκδόσεις ισχύος (350 και 430 ίππους), καθώς και ο V6 3.0 turbodiesel των 275 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF και σύστημα τετρακίνησης Q4. Στον εξοπλισμό βρίσκεται το σύστημα torque vectoring, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το πρόγραμμα drive mode.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης