Η πολιτική που ακολουθεί η Ferrari σχετικά με την πώληση των περιορισμένης παραγωγής μοντέλων είναι γνωστή. Η διάσημη ιταλική φίρμα απαιτεί από τους πελάτες να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, όσα χρήματα και αν διαθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2014, είχε στείλει εξώδικο στον Καναδό συνθέτη progressive και house μουσικής, Joel Thomas Zimmerman, γνωστού με το ψευδώνυμο Deadmau5, διότι γελοιοποιούσε την 458 Spider που είχε στην κατοχή του με την επένδυση pokemon που τοποθέτησε στο εξωτερικό αμάξωμα.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι απαγόρευσε την πώληση σε έναν από τους καλύτερους πελάτες και φανατικούς συλλέκτες. Ο λόγος ήταν η έντονη παρουσία του στα social media και η δημοσιότητα που προκαλεί με τα αυτοκίνητα της συλλογής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον David Lee, έναν πάμπλουτο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Καλιφόρνια. Ο συγκεκριμένος κύριος θεωρείται από τους μεγαλύτερους συλλέκτες Ferrari, διαθέτοντας μεταξύ άλλων τις 288 GTO, 288 GTO Evo, F40, F50, Enzo, LaFerrari, 250 Lusso Competizione και πολλά ακόμη «ταπεινά» τετράτροχα με σήμα το αλογάκι.

Παρά τα εκατομμύρια που έχει δώσει για να αποκτήσει όλα αυτά τα αριστουργήματα του Maranello, η εταιρεία αρνήθηκε να του πουλήσει την LaFerrari Aperta. Την αποκάλυψη έκανε ο κύριος Lee σε συνέντευξή του, με τους Los Angeles Times να αναφέρουν πώς στέλεχος της Ferrari ισχυρίστηκε ότι, «μισούν τη φασαρία που προκαλεί ο πελάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Βέβαια, ο Lee έχει τον τρόπο να αποκτήσει την ανοικτή έκδοση της LaFerrari, παρότι θα πληρώσει το διπλάσιο ποσό από την εργοστασιακή τιμή του 1,86 εκατομμύριου ευρώ. Θα το κάνει σε μία από τις επόμενες δημοπρασίες, αγοράζοντας το αυτοκίνητο από άλλον συλλέκτη. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης