Μία ειδική έκδοση του 370Z με την υπογραφή του βελτιωτικού οίκου Nismo παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στη Βαρκελώνη η Nissan. Το καθαρόαιμο σπορ κουπέ ιαπωνικό μοντέλο έχει υποστεί εκτεταμένες επεμβάσεις, τόσο μηχανολογικού όσο και σχεδιαστικού ενδιαφέροντος, με τη Nismo να έχει δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή έκδοση – εκδοχή του μοντέλου.

Με κύριο γνώμονα την καλύτερη αεροδυναμική και τις μοναδικές επιδόσεις, η Nismo δημιούργησε μία έκδοση με άκρως βελτιωμένη ευστάθεια τόσο στις υψηλές ταχύτητες όσο και σε οδήγηση με στροφές. Συγκεκριμένα, η ανασχεδιασμένη ανάρτηση και οι εκτεταμένες ρυθμίσεις στο σασί έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της κάθετης δύναμης, που, με τη σειρά της, προσδίδει κράτημα και χειρισμό  αγωνιστικών προδιαγραφών στο αυτοκίνητο. Με τις χαρακτηριστικές κόκκινες γραμμές περιμετρικά του αυτοκινήτου, τις σκούρες γκρι ζάντες 19 ιντσών ελαφρού κράματος, τις κόκκινες αγωνιστικές δαγκάνες φρένων, τα υψηλών επιδόσεων ελαστικά, καθώς και με μια «έξυπνη» αεροτομή, γίνεται αμέσως αντιληπτό πως έχουμε να κάνουμε με μια πολεμική μηχανή της ασφάλτου… Εσωτερικά, στην έκδοση Nismo ξεχωρίζουν τα ηλεκτρικά σπορ καθίσματα με ειδική κόκκινη ραφή και σήμανση του βελτιωτικού οίκου, με τιμόνι από δέρμα και alcantara.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγριο…. πολύ άγριο το νέο Nissan 370Z by Nismo

Τέλος, ο V6 κινητήρας των 3.7 λίτρων αποδίδει 344 ίππους από 328 της «απλής» έκδοσης, ενώ και η ροπή αντίστοιχα αυξήθηκε στα 371 Nm από 363Nm. Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε βελτιωμένη απόκριση ακόμη και από το χαμηλό φάσμα στροφών του κινητήρα, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 5,2 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσωτερικό όπου χαίρεσαι όχι μόνο να οδηγείς αλλά και να… κοιμάσαι!



Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης