Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δικίνητο ή τετρακίνητο, με αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα, ελκυστικό design, fun-to-drive χαρακτήρα, γενναιόδωρους χώρους και τελευταίας τεχνολογίας υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Enyaq iV σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την τσεχική φίρμα. Είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και θα παραχθεί σε εργοστάσιο εκτός της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει μήκος 4.648 χλστ., πλάτος 1.877 χλστ. και ύψος 1.618 χλστ. Το μεταξόνιο είναι 2.765 χλστ., ενώ ο όγκος του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 585 λίτρα. Οι επιβάτες στο εσωτερικό έχουν άπλετους χώρους παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του αμαξώματος. Ο οδηγός λαμβάνει πληροφορίες από μία κεντρική οθόνη 13 ιντσών κι ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητο παραγωγής αειφόρα και οικολογικά υλικά όπως ο φλοιός της ελιάς. Φυσικά δεν λείπουν οι πλέον σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας με λειτουργία wifi.

To Enyaq iV θα είναι διαθέσιμο με τρεις μπαταρίες και σε πέντε παραλλαγές ισχύος. Η βασική έκδοση αποδίδει 148 ίππους, φέρει μπαταρία χωρητικότητας 55 kWh και έχει αυτονομία 340 χιλιόμετρα. Η δεύτερη εξοπλίζεται με μπαταρία 62 kWh, αποδίδει 179 ίππους και έχει αυτονομία 390 χλμ. Η τρίτη έκδοση παράγει 204 ίππους, φέρει μπαταρία 82 kWh και αυτονομία που αγγίζει τα 500 χλμ.

Η μπαταρία των 82 kWh χρησιμοποιείται επίσης από δύο εκδόσεις (Enyaq iV 80X και Enyaq iV vRS) που εφοδιάζονται με δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός και συνεπώς με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αποδίδουν 265 και 306 ίππους αντίστοιχα και η μέγιστη αυτονομία φθάνει τα 460 χλμ.

Το ηλεκτρικό SUV της Skoda μπορεί να φορτιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από τη συμβατική υποδοχή 230 Volt με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, το όχημα μπορεί επίσης να φορτιστεί μέσω Wall Box ισχύος έως και 11 kW. Ανάλογα τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η διάρκεια φόρτισης κυμαίνεται από 6 έως 8 ώρες.

Από σταθμό ταχείας φόρτισης DC 125 kW, οι μπαταρίες αναπληρώνουν την ενέργεια σε ποσοστό 80% σε περίπου 40 λεπτά.

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους και οι παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται για τις αρχές του 2021.

Οι φωτογραφίες με το καμουφλαρισμένο αμάξωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία είναι από τις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης στην Ιρλανδία.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης