Αποκαλύπτεται το νέο Volkswagen Touareg

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 11:59
Αποκαλύπτεται το νέο Volkswagen Touareg

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του μεγάλου SUV θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Πεκίνου.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από το αμάξωμα, με καμουφλαρισμένο το εμπρός και πίσω τμήμα, αλλά και δύο εικόνες από το εσωτερικό. Το καινούργιο Touareg βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo του Group VW, την ίδια δηλαδή με τα Audi Q7, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne και Lamborghini Urus.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, ωστόσο το βάρος έχει μειωθεί προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς, των επιδόσεων και της κατανάλωσης καυσίμου.  

Το πολυτελές SUV θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της VW, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, και θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο, διαθέτοντας έναν εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων που θα συναρπάσει τους οδηγούς με τις λειτουργίες του. Αν και δεν επιβεβαιώνεται, το Touareg εφοδιάζεται με δύο μεγάλες οθόνες 15 και 12 ιντσών. Επίσης, φέρει έναν τεράστιο αεραγωγό που καλύπτει όλο το ταμπλό από την πλευρά του συνοδηγού.

Τροφοδοτείται με τους ισχυρότερους κινητήρες του ομίλου, όπως τους V6 3.0 λίτρων βενζίνης και diesel, καθώς και έναν V8 4.0 biturbo. Επίσης, θα υπάρξει υβριδική έκδοση, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει αερανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, σύστημα ελέγχου κλίσης και φυσικά τετρακίνηση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 11:59