Στο φημισμένο show «Pebble Beach Concours d’Elegance» που ξεκινά τις επόμενες μέρες στην Καλιφόρνια, η γαλλική φίρμα θα παρουσιάσει σε επιλεγμένους πελάτες το hypercar που αντικαθιστά την Veyron.

Η νέα Chiron βρίσκεται ήδη στην αμερικανική πολιτεία, με τους φωτογράφους-παπαράτσι να «συλλαμβάνουν» το αυτοκίνητο σε αποθήκη αεροδρομίου. Η εικόνα είναι αρκετά θολή και το αμάξωμα καλυμμένο από σεντόνι, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη σχεδίαση του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως έχει πιο δυναμικό design και καλύτερη αεροδυναμική από την Veyron. Επίσης, όπως είχε ανακοινώσει πριν λίγες εβδομάδες το μεγάλο αφεντικό του VW Group, Martin Winterkorn, το νέο hypercar τροφοδοτείται από ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα, με την απόδοση να κυμαίνεται στους 1.500 ίππους και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 460 χλμ./ώρα.

Πιθανότατα συνδυάζει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του W16 8.0 λίτρων κινητήρα της Veyron με δύο ηλεκτροκινητήρες ή ισάριθμα ηλεκτρικά turbo. Στόχος της Bugatti είναι να δημιουργήσει το ισχυρότερο και ταχύτερο τετράτροχο παραγωγής. Πρώτη γεύση από την Chiron θα πάρουμε μάλλον στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με την έκδοση παραγωγής να είναι έτοιμη το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης