Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο compact μοντέλο της γερμανικής φίρμας είναι έτοιμο να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα. Η Mercedes ανακοίνωσε ότι η EQA θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άνοιξη ξεκινά το λανσάρισμα.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στη σειρά EQ. Ουσιαστικά πρόκειται για την EV εκδοχή της GLA και όχι της A-Class, όπως θεωρούν κάποιοι. Το όχημα έχει αυξημένο ύψος και χαρακτηριστικά crossover. Βασίζεται στο πάτωμα EVA (Electric Vehicle Architecture) και θα προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο εκδόσεις, με διαφορετικού τύπου μπαταρίες και αυτονομία.

Η βασική θα λανσαριστεί με το όνομα EQA 250 και θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 140 kW -δηλαδή περίπου 190 ίππους- έχοντας εξαιρετική ενεργειακή απόδοση. Αργότερα θα έρθουν οι υπόλοιπες εκδόσεις, με ισχύ έως 272 ίππους και τετρακίνηση. 

Φέρει προηγμένες ψηφιακές οθόνες με επιπλέον λειτουργίες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από το εσωτερικό, χωρίς όμως να αναφέρει το παραμικρό σχετικά με τις τεχνολογικές προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Αποκάλυψε όμως ότι η EQA θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές την άνοιξη.

Οι δοκιμές της EQA έγιναν σε ακραίες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα γίνει το best seller ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes.

 

Πού δοκιμάζονται τα νέα ηλεκτρικά της Mercedes;

Έρχονται έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Mercedes

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης