Την επόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου, η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα γενιά του πολυτελούς sport sedan μοντέλου της, με την παγκόσμια πρεμιέρα να γίνεται στην έκθεση της Νέας Υόρκης, τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου και το προωθητικό video, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τη σιλουέτα του αμαξώματος. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος σχεδιασμού, Ian Callum, η καινούργια XF είναι ίσως το ομορφότερο και πιο κομψό όχημα στην κατηγορία του.

Έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, βασίζεται στην πλατφόρμα iQ[AI], έχοντας καλύτερη ακαμψία και μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά σε σχέση με την προκάτοχό της, ενώ κάτω από το καπό τοποθετήθηκαν οι κινητήρες της σειράς Ingenium, χωρητικότητας από 2.0 έως 5.0 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα, η πολυτέλεια είναι διάχυτη, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, τα μεταλλικά διακοσμητικά και τον περιστροφικό επιλογέα ταχυτήτων, να αναδεικνύουν τη φινέτσα και το σπορτίφ χαρακτήρα.

Οι πωλήσεις της XF θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ στην Κίνα θα είναι διαθέσιμη και με μακρύ μεταξόνιο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης