Την πρωτότυπη έκδοση του SUV μοντέλου παρουσίασε επίσημα στην έκθεση του Πεκίνου η Lamborghini. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Urus και θυμίζει περισσότερο υπερυψωμένο super car, με το λανσάρισμά του στις αγορές να αναμένεται το 2017.

Βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, όπως αυτό της Aventador J, το Urus εντυπωσιάζει με τη σχεδίαση και το επιθετικό του προφίλ, με πολλά τμήματα του αμαξώματος να είναι από ανθρακονήματα. Το εμπρός τμήμα είναι ιδιαίτερα μυώδες, με την κεκλιμένη οροφή και τα φουσκωμένα φτερά να προσδίδουν περαιτέρω δυναμισμό. Οι ζάντες είναι 24 ιντσών και τα ελαστικά Pirelli Scorpion Zero έχουν διάσταση 305/35, με τα φρένα να είναι κεραμικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό διαθέτει τέσσερις θέσεις, έχει οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας, με τα ανθρακόνηματα και το αλουμίνιο να κλέβουν της εντυπώσεις. Το κέντρο βάρος είναι αρκετά χαμηλό, το εμπρός σπόιλερ είναι ρυθμιζόμενο, όπως και οι αναρτήσεις, με το μήκος του αμαξώματος να είναι στα 4,99 μέτρα, το ύψος στο 1,66μ. και το πλάτος στο 1,99μ.. Φέρει V10 κινητήρα 5,2 λίτρων με 600 ίππους, ωστόσο, όπως ανέφερε η ιταλική φίρμα, θα έχει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Στόχος της Lamborghini είναι η κατασκευή 3.000 μονάδων ετησίως, με τις βασικές αγορές να είναι κατά σειρά αυτές των Η.Π.Α., Αγγλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Ρωσίας.

Πάρτε μια γεύση από το πρωτότυπο Urus

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης