Το πολυαναμενόμενο supermini της γερμανικής φίρμας είναι πλέον γεγονός. Η Opel παρουσίασε μέσω του διαδικτύου το νέο Corsa, με την επίσημη πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, στην έκθεση του Παρισιού και την παραγωγή να ξεκινά στα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πέμπτη γενιά του best-seller μοντέλου της εταιρείας, παρότι διατηρεί τη σχεδιαστική σιλουέτα του προκατόχου και βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της τωρινής  πλατφόρμας, χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.

Για να το δικαιολογήσουν αυτό, οι άνθρωποι της Opel αναφέρουν ότι έχουν γίνει επεμβάσεις σε όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου, από την εμφάνιση, έως το εσωτερικό, το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και τα μηχανικά σύνολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά, το Corsa έχει δεχθεί επιρροές από το Adam, τονίζοντας το νεανικό του προφίλ. Οι διαστάσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα, με το μήκος να είναι ελαφρώς αυξημένο. Όπως και η προηγούμενη γενιά, είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρο και σε τρίθυρο αμάξωμα,  με τους χώρους στο εσωτερικό να είναι πάνω-κάτω ίδιοι και το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 285 λίτρων.

Το εσωτερικό έχει πιο μοντέρνα και σύγχρονη εμφάνιση, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι καλύτερης ποιότητας. Στη κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος Intellilink, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα, τιμόνι και παρμπρίζ, ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας και πανοραμική οροφή. Επίσης, είναι διαθέσιμα πολλά συστήματα που συναντώνται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως τα φώτα bi-xenon, κάμερα οπισθοπορείας, Side Blindspot Alert, High Beam Assist, Lane Departure Warning, Hill Start Assist, Automatic Park Assist και Tire Pressure Monitoring System.

Για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, τοποθετήθηκε νέα ανάρτηση, ενισχύθηκε το εμπρός υπο-πλαίσιο και αναβαθμίστηκε το σύστημα διεύθυνσης. Το νέο Corsa διαθέτει δύο ρυθμίσεις (Comfort και Sport), με το τιμόνι να έχει την επιλογή «City» για μεγαλύτερη ευκολία και αίσθηση μέσα στην πόλη.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καινούργιος τρικύλινδρος 1.0 απόδοσης 90 και 115 ίππων. Δυστυχώς, η Opel δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το μηχανικό σύνολο, όπως την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Tη γκάμα συμπληρώνουν ο ατμοσφαιρικός 1.2 λτ. με τους 70 ίππους, ο 1.4 λτ. με τους 80 και 100 ίππους και ο diesel 1.3 CDTi με 75 και 95 ίππους. Τέλος, το νέο Corsa συνδυάζεται με δύο καινούργια κιβώτια έξι σχέσεων, ένα μηχανικό και ένα αυτόματο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης