Πιο δυναμική, μυώδης, με αναβαθμισμένο εσωτερικό, πλειάδα συστημάτων και ακόμα μεγαλύτερους χώρους, η τρίτη γενιά του πολυτελούς SUV της γερμανικής φίρμας θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία, όντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. 

Η νέα Χ5 θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές τον ερχόμενο Νοέμβριο. Παρότι βασίζεται σχεδιαστικά στην απερχόμενη γενιά, έχει πιο επιθετική εικόνα χάρη στους καινούργιους προφυλακτήρες, τα φώτα και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι ελαφρώς μεγαλύτερες, με το μήκος να είναι στα 4.886 χλστ., το πλάτος στα 1.938 χλστ. και το ύψος στα 1.762 χλστ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά, με τη σχεδίαση να είναι αναβαθμισμένη. Τα καθίσματα είναι ακόμα πιο φαρδιά προσφέροντας τη βέλτιστη άνεση σε οδηγό και επιβάτες, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 650 λίτρων. Η καμπίνα φωτίζεται από LED, με την οθόνη στο πάνω μέρος της κονσόλας να είναι 10.25 ιντσών. Στα πίσω καθίσματα υπάρχουν δύο οθόνες, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει δεκάδες συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το «BMW Night Vision» για ανίχνευση ανθρώπων και ζώων, περιμετρική κάμερα 360 μοιρών, το ενεργό Cruise Control με Stop & Go λειτουργία, τα «Lane Change Warning», «Speed Limit Info», «Collision Warning», «Pedestrian Warning braking System», «Intelligent Emergency Call», «Real Time Traffic Information», έως πρόσβαση στο internet με Facebook και Twitter, λειτουργία υπαγόρευσης για τα SMS, ηχοσύστημα Bang & Olufsen και πολλά ακόμα.

Αρχικά, η BMW X5 θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων απόδοσης 258 ίππων της έκδοσης xDrive30d, τον V8 4,4 λτ. με 450 ίππους της xDrive50i και τον επίσης τρίλιτρο με τρία turbo της Μ50d, απόδοσης 381 ίππων και 740 Nm ροπής. Αργότερα, θα έρθουν και οι εκδόσεις X5 xDrive40d, X5 xDrive35i, X5 xDrive25d και BMW X5 sDrive25d. Εκτός από την τελευταία, όλες είναι τετρακίνητες και οι κινητήρες καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης