Η 10η γενιά του δημοφιλούς hatchback της ιαπωνικής φίρμας παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις της Honda στο Swindon της Αγγλίας, λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Civic έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το απερχόμενο μοντέλο, με το μήκος να φθάνει τα 4.497 χλστ., το πλάτος τα 1.800 χλστ., το ύψος τα 1.421 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.700 χλστ. Χάρη στη νέα πλατφόρμα στην οποία πατάει, είναι ελαφρύτερο κατά 16 κιλά και προσφέρει καλύτερη ακαμψία.

Θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Swindon και από εκεί θα εξάγεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι σχεδιαστές της μάρκας ακολούθησαν διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά στην αισθητική, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και σπορ πεντάθυρο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία και τη χρηστικότητα, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιφάνειες να είναι ανώτερης ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων Honda Connect 2. Υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, έχει μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας, δορυφορική πλοήγηση και πλειάδα συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από μια οθόνη 7 ιντσών, με το ταχύμετρο να είναι ψηφιακό. 

Σε κορυφαία επίπεδα κυμαίνεται η ευρυχωρία, φιλοξενώντας με άνεση τέσσερις επιβάτες. Στο νέο Civic λείπουν τα καθίσματα Magic Seats, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 478 λίτρων. Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας το πακέτο τεχνολογιών Honda Sensing.

Το μεγάλο νέο έρχεται από τους κινητήρες, καθώς στην γκάμα υπάρχει πλέον ο καινούργιος τρικύλινδρος 1.0 turbo απόδοσης 130 ίππων και 200 Nm ροπής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο 1.5 turbo με τους 182 ίππους και τα 240 Nm ροπής, χαρίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός 1.6 i-DTEC των 120 ίππων, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί προς όφελος της απόδοσης. Τα δύο πρώτα σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το CVT, ενώ το diesel με εξάρι μηχανικό ή το καινούργιο αυτόματο 9 σχέσεων! 

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Honda


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης