Μπορεί η γερμανική φίρμα να έχει ανακοινώσει ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του premium sedan θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, στην έκθεση του Ντιτρόιτ, ωστόσο, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά δεν υπάρχει κάποια έκπληξη, με την E-Class να υιοθετεί πολλά αισθητικά στοιχεία από τις C-Class και S-Class. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4.923 χλστ. και το μεταξόνιο φθάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 2.939 χλστ. Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το βάρος έχει μειωθεί κατά 150 κιλά αναλόγως την έκδοση, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να είναι μόλις Cd 0,23.

Το εσωτερικό συνδυάζει την πολυτέλεια με την κομψότητα, η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, με τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών σε κεντρική κονσόλα και όργανα, να κλέβουν την παράσταση. Ο εξοπλισμός είναι υπέρ-πλήρης, περιλαμβάνοντας τεχνολογίες αιχμής και όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχωρίζει, το πακέτο «Intelligent Drive Next Level», ενσωματώνοντας επτά διαφορετικά συστήματα, αλλά και το «Remote Parking Pilot», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παρκάρει και να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του μέσω smartphone. Στα έξτρα είναι και τα Multibeam LED φωτιστικά σώματα με τις 84 διόδους, προσφέροντας εξαιρετική φωτεινότητα σε όλες τις συνθήκες.

Στους κινητήρες, τη διαφορά κάνουν οι δίλιτροι turbo κινητήρες βενζίνης και diesel των εκδόσεων Ε200 και E200d, οι οποίοι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic. Ο πρώτος αποδίδει 184 ίππους και ο δεύτερος 195 ίππους, με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων να είναι αρκετά χαμηλά. Η πιο οικονομική πετρελαιοκίνητη έκδοση των 150 ίππων θα έρθει αργότερα, όπως και αυτή με τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων των 258 ίππων.

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει η έκδοση E400 με τον 3.0 turbo των 333 ίππων, η E450 AMG Sport με τους 367 ίππους και η κορυφαία E63 AMG V8 4.0 twin-turbo απόδοσης άνω των 550 ίππων. Η γκάμα κλείνει με την υβριδική E350e των 279 ίππων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης