Την πιο αποδοτική έκδοση της C-Class η οποία εφοδιάζεται με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα, παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την C350 Plug-in Hybrid, που τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 279 ίππους και τα 600 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 7G-Tronic, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 έρχονται σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Το πιο εντυπωσιακό είναι η κατανάλωση καυσίμου, με την Mercedes να ανακοινώνει μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 48 γρ./χλμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο πορτμπαγκάζ, μειώνοντας το διαθέσιμο χώρο κατά 15 λίτρα σε σχέση με τη συμβατική έκδοση. Μπορούν να φορτιστούν από απλή οικιακή πρίζα σε περίπου 2 ώρες και από σταθμό φόρτισης σε 1 ώρα και 45 λεπτά, προσφέροντας αυτονομία 31 χιλιομέτρων με ηλεκτρική λειτουργία. 

Η νέα έκδοση της γερμανικής μάρκας θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο, ενώ όπως ανακοινώθηκε, τα επόμενα τρία χρόνια θα δούμε άλλα 8 μοντέλα τεχνολογίας Plug-in Hybrid.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης