Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ford δείχνει πως οι V8 κινητήρας είναι «παιδιά» της φέρνοντας στην ζωή ένα ακόμα σύνολο που θα τρέμει η γη με κάθε γκαζιά. Στις 16 Σεπτεμβρίου η εταιρία κατέθεσε αίτηση στο γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α με στόχο την κατοχύρωση του ονόματος Megazilla, ώστε να βαφτίσει και επίσημα το νέο της δημιούργημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπενθυμίσουμε πως ο ήδη υπάρχων Godzilla που χρησιμοποιείται στα Super Duty Pick-up της Ford, είναι V8 7.3 λτ. και αποδίδει μέχρι 430 άλογα, ενώ φυσικά διαθέτει τεράστια περιθώρια βελτίωσης μέχρι και 750 ίππους.  

 

Το νέο μοτέρ με την ονομασία Megazilla θα αποδίδει αρκετά μεγαλύτερη ισχύ, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο επίσημο νούμερο από την εταιρία, η οποία δούλευε στο συγκεκριμένο σύνολο ήδη από το 2020. Σύμφωνα με τις φήμες, θα μπορεί να συνεργάζεται τόσο με 10άρι αυτόματο, όσο και με χειροκίνητο σασμάν, ενώ η επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια πιθανότερο είναι να τον ακούσουμε να βρυχάται για πρώτη φορά στην Έκθεση SEMA των Η.Π.Α. που είναι προγραμματισμένη στο άμεσο μέλλον. Μπορεί στην Ευρώπη να ασχολούμαστε αποκλειστικά με την εξέλιξη των ηλεκτρικών, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού συνεχίζουν να καίνε βενζίνη περισσότερο από ποτέ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης