Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα κατασκευής των οχημάτων, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την προστασία των επιβατών, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι όλο και περισσότερα μοντέλα της γκάμας της θα χρησιμοποιούν ένα προηγμένο τύπο χάλυβα κατά τη διαδικασία παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan θα χρησιμοποιήσει το υψηλότερης αντοχής ατσάλι του κόσμου εφελκυσμού 980 megapascals, για την κατασκευή όλων των αυτοκινήτων. Ο συγκεκριμένος τύπος χάλυβα, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις Nippon Steel & Sumitomo Metal. Μπορεί να πιεστεί εν ψυχρώ, καθιστώντας τον κατάλληλο για μαζική παραγωγή.

Παράλληλα, ο συνδυασμός  των δυνατοτήτων μορφοποίησης και αντοχής στον χάλυβα, επιτρέπει την παραγωγή σύνθετων σχημάτων που είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να απορροφούν την ενέργεια σε περίπτωση πρόσκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Infiniti QX50,  που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο  Μάρτιο, είναι το πρώτο όχημα στον κόσμο με εμπρόσθια και οπίσθια πλευρικά μέρη κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικό χάλυβα αντοχής 980 megapascal, μαζί με άλλα μέρη του πλαισίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπααλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης