Ένα εντυπωσιακό όχημα, με φουτουριστική σχεδίαση, εκπληκτικές τεχνολογίες και ένα εσωτερικό που θαρρείς και έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αποκάλυψε η Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Vision AVTR και, όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους δημιουργούς της κινηματογραφικής ταινίας «Avatar». Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που ενσωματώνεται άψογα στο περιβάλλον του animation και προσαρμόζεται στο οικοσύστημα του μέλλοντος.

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του αμαξώματος, οι καμπύλες γραμμές, το επιθετικό εμπρός τμήμα με τα LED φώτα, οι τεράστιοι φωτιζόμενοι τροχοί και το εμπνευσμένο πίσω τμήμα μαγεύουν τα βλέμματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 33 ειδικά πτερύγια πίσω είναι εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες της ταινίας, αλλάζουν σχήμα ανάλογα με την κατεύθυνση του οχήματος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συλλέκτες ηλιακής ενέργειας. 

Η αισθητική του εσωτερικού είναι ασύλληπτη για τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Τα πάντα ελέγχονται από ένα χειριστήριο στην κονσόλα, το όχημα είναι πάντοτε συνδεδεμένο με τον κάτοχο και μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και τους παλμούς της καρδιάς του. Τιμόνι και λοιπά παραδοσιακά αξεσουάρ δεν υπάρχουν. Στις πρωτοποριακές 3D οθόνες οι πληροφορίες προβάλλονται σε μορφή γραφικών.

Όλες οι επιφάνειες στο σαλόνι είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως το βιώσιμο ξύλο Karuunn που παράγεται στην Ινδονησία και το υλικό Dinamica.

Για την κίνηση φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 476 ίππων που λαμβάνουν ενέργεια από οικολογική μπαταρία γραφενίου χωρητικότητας 110 kWh. Η αυτονομία αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα και μπορεί να επαναφορτιστεί σε μόλις 15 λεπτά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης