Νέα στοιχεία για το εξωτικό αυτοκίνητο που εξελίσσουν από κοινού και το οποίο αναμένεται στους δρόμους στα τέλη της επόμενης χρονιάς έδωσαν οι Red Bull Racing και Aston Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το εκπληκτικό project των Βρετανών, που έχει την κωδική ονομασία AM-RB 001, εφοδιάζεται με έναν καινούργιο V12 κινητήρα της Cosworth χωρητικότητας 6,5 λίτρων και φέρει ελαφρύ υβριδικό σύστημα που προέρχεται από την κροατική Rimac.

Το μηχανικό σύνολο υιοθετεί πολλά στοιχεία από το power unit των μονοθεσίων της F1, με το κιβώτιο ταχυτήτων να έχει κατασκευαστεί από τη Ricardo αποκλειστικά για το μοντέλο. Οι επιδόσεις θα είναι καταιγιστικές, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ./ώρα και επιταχύνσεις που ξεπερνούν οποιοδήποτε άλλο όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το carbon MonoCell σασί είναι της καναδικής Multimatic, τα carbon φρένα έρχονται από τη βρετανική Alcon και οι δίσκοι από την αμερικανική Surface Transforms. Η Bosch ανέλαβε την ηλεκτρονική μονάδα, το ESP και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ η βρετανική Wipac ανέπτυξε τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full-LED.

Διαβάστε επίσης: Το υπερ-αυτοκίνητο των Aston Martin και Red Bull

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης