Του Λουκά Παπαλάμπρου

Καινοτόμο, φουτουριστικό, ηλεκτροκίνητο, αυτόνομο και πλήρως συνδεδεμένο. Το νέο δημιούργημα της βαυαρικής φίρμας αποκαλύφθηκε επίσημα, δίνοντας μια γεύση από τα αυτοκίνητα της επόμενης ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το iNEXT αντιπροσωπεύει μία νέα εποχή γνήσιας οδηγικής απόλαυσης, ενσωματώνοντας τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες και υιοθετώντας την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW. Εξαιρετικά αυτοματοποιημένο και χωρίς ρύπους, συγκεντρώνει όλες τις στρατηγικές καινοτομίες και είναι έτοιμο να τις λανσάρει στον δρόμο.

Το επόμενο SUV

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο έχει τις ίδιες διαστάσεις και αναλογίες με τα τωρινά SUV. Ωστόσο, η εμφάνισή του είναι τελείως διαφορετική. Η εξωτερική απόχρωση «Liquid Greyrose Copper» σταδιακά αλλάζει από έναν ζεστό τόνο του χαλκού σε σκούρο τριανταφυλλί και χαρίζει στο όχημα μία δυναμική αίσθηση ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Η μεγάλη διπλή μάσκα «νεφρών», το κλασικό γραφικό των πλαϊνών παραθύρων, τα μπλε ένθετα μπροστά, στο πλάι και πίσω, οι κρυστάλλινες επιφάνειες, οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς, το παρμπρίζ που εκτείνεται στην πανοραμική οροφή, οι τροχοί 24 ιντσών με τρισδιάστατες επιφάνειες και οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες αναδεικνύουν τον δυναμισμό και το στυλ του αυτοκινήτου.

Οι κάμερες στη θέση των κλασικών καθρεπτών και τα φωτιζόμενα γραφικά με αισθητήρες αφής που αντικαθιστούν τις συμβατικές λαβές θυρών υπογραμμίζουν τη μοντέρνα, απέριττη εμφάνιση. Πίσω, η οριζόντια διάταξη γραμμών και επιφανειών δημιουργεί ένα φαρδύ και δυναμικό στήσιμο, με την πτέρυγα και τον φωτιζόμενο διαχύτη να βελτιώνουν την αεροδυναμική.

Ένας χώρος διαβίωσης σε τέσσερις τροχούς

Περνώντας στο εσωτερικό, οι επιβάτες νιώθουν ότι βρίσκονται σε έναν χώρο χαλάρωσης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Οι σχεδιαστές θέλησαν να φτιάξουν ένα άνετο και μοντέρνα επιπλωμένο σαλόνι με πολύπλευρες δυνατότητες, μία καμπίνα κατάλληλη για ποικίλες δραστηριότητες.

Ιριδίζουσες μεταλλικές βαφές, ξύλο, ύφασμα και καινοτόμα υλικά δίνουν την εντύπωση ενός διαμερίσματος με διαφορετική επίπλωση.

Δύο ατομικά καθίσματα μπροστά και ένας μονοκόμματος πάγκος πίσω φιλοξενούν με άνεση τέσσερα άτομα.

Εκτός από το τιμόνι και τις δύο ψηφιακές, δεν υπάρχουν άλλες ορατές οθόνες ή χειριστήρια στο iNEXT.

To 2021 θα λανσαριστεί στην αγορά Για να διατηρείται ο απέριττος χαρακτήρας του πίσω τμήματος και οι επιβάτες να βρίσκονται στο επίκεντρο, η ευφυής τεχνολογία ενσωματώνεται χωρίς να φαίνεται. Μόνον όταν είναι απαραίτητο, η τεχνολογία γίνεται ορατή και λειτουργική.

Για παράδειγμα, στο μέλλον, ο έλεγχος κάποιων λειτουργιών θα γίνεται μέσω ξύλινων ή υφασμάτινων επιφανειών. Οι οθόνες δεν θα είναι πλέον απαραίτητες, καθώς μία ευφυής προβολή θα μπορεί να μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε διαδραστική οθόνη και όλες οι λειτουργίες να ελέγχονται μέσω του ψηφιακού κόσμου.

Σε τρία χρόνια στους δρόμους

Παρότι φαντάζει σαν ένα όχημα που ήρθε από το διάστημα, το iNEXT θα περάσει πολύ σύντομα την πόρτα του εργοστασίου, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή. Όπως ανέφερε η εταιρεία, η εμπορική του πορεία στην αγορά θα ξεκινήσει το 2021, με την κατασκευή να γίνεται στις εγκαταστάσεις του Dingolfing.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης