Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξουν τα βιβλία παραγγελιών για το νέο μεσαίο SUV της γερμανικής εταιρείας, ένα αυτοκίνητο που τοποθετείται απέναντι από τα Nissan Qashqai, Hyundai Tuscon, Renault Kadjar και Peugeot 3008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο Grandland X αρχικά θα είναι διαθέσιμο με τους πολυβραβευμένους κινητήρες του ομίλου PSA. Στη βάση της γκάμας είναι ο εξαιρετικός 1.2 Puretech με τους 130 ίππους και τα 230 Nm ροπής. Σύμφωνα με την Opel, με το μοτέρ αυτό το Grandland X καίει μόλις 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται μεταξύ 124 και 127 γρ./χλμ.

Πιο πάνω βρίσκεται ο 1.6 diesel απόδοσης 120 ίππων και 300 Nm ροπής, ο οποίος καταναλώνει κάτω από 4 λίτρα και εκπέμπει 111-118 γρ./χλμ. CO2. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο έξι σχέσεων, περιλαμβάνοντας στον βασικό εξοπλισμό start/stop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές ξεκινούν από 24.500 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση και από 26.300 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Opel Grandland X: Το νέο SUV της Opel σε πρώτο πλάνο


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης