To πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς και ένα από τα best seller της Ευρώπης ανανεώθηκε εκ βάθρων και είναι έτοιμο να συνεχίσει πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota ανανέωσε σε όλα σχεδόν τα σημεία το Yaris, εφάρμοσε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε στο Aygo και αναβάθμισε σημαντικά το εσωτερικό. Στο εξωτερικό αμάξωμα διακρίνεται η μάσκα σε σχήμα Χ, τα καινούρια φώτα τεχνολογίας LED και οι νέες ζάντες 15 και 16 ιντσών.

Στην καμπίνα τοποθετήθηκε νέος πίνακας οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ενισχύθηκε η εργονομία και η πρακτικότητα, οι επενδύσεις στις πόρτες και τα καθίσματα είναι καινούριες, ενώ και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πιο ποιοτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο με τον τρικύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 69 ίππων, ο οποίος έχει μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 99 γρ./χλμ. Ακολουθεί ο 1.33 λτ. με τους 99 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ο diesel 1.4 D-4D απόδοσης 90 ίππων και φυσικά η υβριδική έκδοση Yaris Hybrid των 100 ίππων.

Οι τιμές ξεκινούν από 11.490 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει από τη βασική έκδοση ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, a/c, ηλεκτρικούς  καθρέφτες, 7 αερόσακους, radio-cd με USB και Aux-in, δερμάτινο μοχλό ταχυτήτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, πίσω διαιρούμενα καθίσματα, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα ελέγχου ευστάθειας VSC και πρόσφυσης TRC.

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση κοστίζει 13.840 ευρώ και η υβριδική 16.200 ευρώ. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης