Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα «Drive Me», στο πλαίσιο των δοκιμών του συστήματος αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2017 δόθηκε στην οικογένεια Hain από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το πρώτο XC90, με σκοπό το εξελιγμένο σύστημα autopilot να δοκιμαστεί από απλούς ανθρώπους. Η οικογένεια χρησιμοποιεί καθημερινά το SUV, το οποίο μπορεί να κινείται χωρίς τη συνδρομή οδηγού σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, μέρος στο πρόγραμμα «Drive Me» έλαβε και η οικογένεια Simonovskis, με τη Volvo να παραδίδει στους γονείς το δεύτερο αυτόνομο XC90. Το επόμενο διάστημα, πελάτες της εταιρείας και απλοί πολίτες που θα επιλεγούν από την εταιρεία -100 στο σύνολο- θα παραλάβουν τα αντίστοιχης τεχνολογίας οχήματα.

Στόχος των μηχανικών της Volvo και της επιστημονικής ομάδας είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τελειοποιήσουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία παραχωρεί τα δοκιμαστικά πρωτότυπα σε μη επαγγελματίες δοκιμαστές οδηγούς για καθημερινή χρήση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στη σουηδική μάρκα να προσαρμόσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου, πριν από την ευρεία διάθεση των μελλοντικών οχημάτων με ορίζοντα το 2021.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου XC90

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης