Στη Γερμανία, οι αστυνομικοί και ειδικά αυτοί που ανήκουν στα τμήματα των αυτοκινητόδρομων Autobahn έχουν πολύ δύσκολη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 2/3 των συνολικά 13.000 και πλέον χιλιομέτρων των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι των supercars να τρέχουν ιλιγγιωδώς. Αυτό σημαίνει ότι, οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν στα χέρια του αντίστοιχα οχήματα υψηλών επιδόσεων αν θέλουν να τους προλάβουν.

Στην έκθεση του Essen, ο βελτιωτικός οίκος Oettinger παρουσίασε ένα εντυπωσιακό περιπολικό. Βασίζεται στο VW Golf R αλλά έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα σημεία, φέροντας παράλληλα τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως φώτα στην οροφή, σειρήνα, φάρους, την επιγραφή Polizei και τα ανάλογα χρώματα στο αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν λείπει το αεροδυναμικό bodykit με τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τους αεραγωγούς, τα σπόιλερ, τον διαχύτη και τις ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον δίλιτρο κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 400 ίππους και 500 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

Το εντυπωσιακό αυτό περιπολικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας Tune It! Safe!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης