Το νερό αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά για τη λειτουργία των εργοστασίων. Χρησιμοποιείται ευρέως κατά την παραγωγική διαδικασία της μονάδας, με τους κατασκευαστές να σπαταλούν ετησίως εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi ωστόσο, κατάφερε χάρη σε ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης και καθαρισμού των υδάτων να μειώσει την κατανάλωση του νερού στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ingolstadt κατά 30%, εξοικονομώντας ετησίως περισσότερα από 500.000 κ.μ.

Καρδιά του κέντρου διαχείρισης είναι ο λεγόμενος βιοαντιδραστήρας μεμβράνης (MBR). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα επεξεργασίας των υδάτινων λυμάτων, που επεξεργάζεται τα απόβλητα και επιστρέφει στις δεξαμενές αποθήκευσης καθαρό νερό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η γερμανική εταιρεία έχει φτιάξει ειδικές υπόγειες δεξαμενές, συγκεντρώνοντας το νερό της βροχής και χρησιμοποιώντας έως και 260.000 κυβικών μέτρων των όμβριων υδάτων στην παραγωγή των αυτοκινήτων.

Στόχος της Audi, είναι μέχρι το 2025 να μειώσει έως 35% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, καθώς και των οργανικών ενώσεων και, μακροπρόθεσμα να απαλλαγεί πλήρως από τα απόβλητα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης