Στη δημιουργία μιας εκπληκτικής one-off έκδοσης της Huayra προχώρησε η ιταλική εταιρεία κατασκευής εξωτικών αυτοκινήτων, σε συνεργασία με την Garage Italia Customs του Lapo Elkann.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συλλεκτικό hypercar φέρει την ονομασία Lampo – που σημαίνει αστραπή – και έχει εμπνευστεί από το Fiat Turbina Concept του 1954. Σύμφωνα με την Pagani, το συγκεκριμένο project ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και τολμηρά, με την εξέλιξή του να διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια.

H Huayra Lampo είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα όπως όλα τα μοντέλα της Pagani, ωστόσο, φέρει ένθετο αλουμίνιο προκειμένου να αναδείξει τη γυαλιστερή τριχρωμία του ιστορικού Turbina. Από το αμάξωμα δεν λείπουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας σε σχήμα αστραπής, με τις χρυσές λεπτομέρειες στους τροχούς να εντυπωσιάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βελτιώσεις έχουν γίνει στην αεροδυναμική, με τους μηχανικούς του μιλανέζικου οίκου να τοποθετούν επιπλέον βοηθήματα και φρένα της Brembo με δαγκάνες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Στο εσωτερικό, συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις σε βαθύ κόκκινο, carbon και χάλκινα διακοσμητικά.

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός V12 biturbo AMG, απόδοσης 764 ίππων και 1.000 Nm ροπής. O ήχος του μοτέρ είναι μαγευτικός και οι επιδόσεις «καυτές», με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 338 χλμ./ώρα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης