Το καινούριο Mazda 2 με τον βελτιωμένο κινητήρα Skyactiv-G1.5 βαθμολογήθηκε από την Green NCAP με 3.5 αστέρια, για την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Βαθμολογία την οποία ξεπερνούν μόνο τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) και plug in ηλεκτρικά (PHEV).

Με τον εξελιγμένο Skyactiv-G 1.5 που αποδίδει 75 ίππους, η Mazda έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ελαφρύ, ευέλικτο και με άριστη απόκριση αυτοκίνητο το οποίο είναι ταυτόχρονα πολύ οικονομικό. Το Mazda 2 είναι ένα από τα τρία οχήματα εσωτερικής καύσης της μάρκας που ενώ δεν διαθέτουν υβριδικό σύστημα, του απονέμεται η διάκριση των 3,5 αστεριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mazda έχει μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, παρόλο που δεν διαθέτει το σύστημα Mazda M Hybrid, προσθέτοντας παράλληλα 6% περισσότερη ροπή. Η μέση κατανάλωση του Mazda2 κατά τη διάρκεια των δοκιμών Green NCAP ήταν οριακά υψηλότερη από τον επίσημο αριθμό συνδυασμένου κύκλου WLTP (Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων).

Ο Heiko Strietzel, Powertrain Manager της Mazda  Motor Europe ανέφερε:

«Η διάκριση του Green NCAP επικυρώνει τη στρατηγική που ακολουθούμε στη Mazda και συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με αποτέλεσμα να περιορίζουμε τις πραγματικές  περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων μας. Είναι μέρος της προσέγγισης πολλαπλών λύσεων (multi-solution approach) που έχουμε υιοθετήσει και  περιλαμβάνει διαφορετικές μορφές καυσίμων και, όπως πάντα, επίπονες προσπάθειες για μείωση κάθε πιθανού γραμμαρίου βάρους.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Green NCAP προέρχεται από μια πρωτοβουλία της Euro NCAP (οργανισμός αξιολόγησης ασφάλειας) και έχει ως κύριο στόχο να αναγνωρίζει τα αυτοκίνητα κατασκευαστών τα οποία υπερβαίνουν έστω και για λίγο τις καθορισμένες προδιαγραφές.

Για την αξιολόγηση αυτή τα αυτοκίνητα περνούν μέσα από μια σειρά  οδικών και εργαστηριακών δοκιμών που προσμοιάζουν μια ποικιλία ρεαλιστικών καταστάσεων οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων ακραίων θερμοκρασιών (από -7°C έως +35°C), υψομέτρων έως 1.200m, σύντομων ταξιδιών, βαρέων φορτίων και ταχυτήτων αυτοκινητοδρόμου. Η βαθμολογία αστεριών δείχνει τα μέσα  αποτελέσματα σε τρεις τομείς που καλύπτουν την ενεργειακή απόδοση, τα επίπεδα ρύπανσης και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. 

Ο Aleksandar Damyanov της Green NCAP σχολίασε:

«Συγχαρητήρια στη Mazda για τις εξαιρετικές αποδόσεις, ειδικά όσον αφορά την χαμηλή κατανάλωση καυσίμων».  Ο οργανισμός επίσης επεσήμανε τις χαμηλές εκπομπές ρύπων του Mazda2, αναφέροντας ότι το supermini θα είχε σημειώσει ακόμα καλύτερη βαθμολογία εάν ήταν εξοπλισμένο με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης