Απαράμιλλη ηχητική ποιότητα από την Audi

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 13:02
Απαράμιλλη ηχητική ποιότητα από την Audi

Τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τη συναρμογή των υλικών, την αντοχή και την εξαιρετική ηχομόνωση της καμπίνας.

Οι μηχανικοί στα εργοστάσια της εταιρείας χρησιμοποιούν πρωτοποριακές μεθόδους, όπως το «hydroforming», όπου υγρό υπό πίεση μορφοποιεί επιφάνειες του αμαξώματος δημιουργώντας ένα άψογο κατασκευαστικό αποτέλεσμα.

Επίσης, υπάρχει και το υγρό κρύσταλλο «Plasmatron» για τη συγκόλληση του πλευρικού τοιχώματος με την οροφή του αυτοκινήτου, σε μία ραφή (shutline) που δεν έχει το παραμικρό κενό ή ελάττωμα, πρακτικά αόρατη με γυμνό μάτι.

Στο εσωτερικό ενός Audi, επιλέγονται προσεκτικά υλικά ευχάριστα στην αφή. Χαρακτηριστικό της προσήλωσης στην ποιότητα είναι και η προσοχή που δίνει η μάρκα στην οσμητική ταυτότητα του κάθε μοντέλου.

Μία ομάδα ειδικών ασχολείται με το να εξασφαλίσει μία σταθερά ευχάριστη οσμή σε κάθε αυτοκίνητο. Περίπου 500 διαφορετικά εξαρτήματα από το εσωτερικό του κάθε μοντέλου αναλύονται λεπτομερώς, χρησιμοποιώντας τόσο την ανθρώπινη μύτη όσο και ειδικά μελετημένες πειραματικές διατάξεις, ως αισθητήριο διασφάλισης ουδέτερης μυρωδιάς.

Εντύπωση κάνει, ωστόσο, η ηχητική εντύπωση που αποκομίζουν οδηγός και επιβάτες. Εξειδικευμένοι μηχανικοί εξασφαλίζουν ότι κάθε ήχος μέσα στην καμπίνα θα συμβάλλει θετικά στη συνολική αίσθηση. Ο τρόπος που λειτουργούν οι διακόπτες, το χαρακτηριστικό «κλικ» της Audi που εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία, θέτουν σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο παρακάτω video, ο συλλέκτης ήχων, Γιάννης Γερμανός, ηχογραφεί την ηχητική ποιότητα στο εσωτερικό ενός μοντέλου της γερμανικής μάρκας.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 14:11