Τα τελευταία χρόνια, η πρωτεύουσα της Αγγλίας έχει μετατραπεί σε «Μέκκα» των supercars, με τους γόνους πλούσιων οικογενειών και τους μεγιστάνες Άραβες, να αγοράζουν μετά μανίας τα πιο ακριβά τετράτροχα των Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Porsche, Aston Martin και λοιπών εταιρειών, προκειμένου να επιδείξουν τα πλούτη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λονδίνο έχει πλημμυρίσει από εξωτικά αυτοκίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να μην διστάζουν να «κοντραριστούν» στους πολυσύχναστους δρόμους, να μαρσάρουν τα V10 και V12 μοτέρ και να επιταχύνουν δυνατά, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία τους. Αρκετοί περαστικοί εντυπωσιάζονται από το θέαμα, αλλά οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται και ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η ενοχλητική μόδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Kensington & Chelsea. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δράσει για να περιοριστεί το φαινόμενο, αναγνωρίζοντας πως όχι μόνο επηρεάζεται αρνητικά η ζωή των Λονδρέζων και υπάρχει επίδραση στο περιβάλλον, αλλά τίθεται και θέμα ασφάλειας των πεζών και ποδηλατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, πρότεινε τη θέσπιση μέτρων μέσω ενός νόμου που απαγορεύει την έντονη επιτάχυνση, τη χρήση κόρνας, την άσκοπη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, το μαρσάρισμα, την οδήγηση σε κονβόι και την προκλητική συμπεριφορά. Η απαγόρευση θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο και αφορά συνολικά 11 ενοχλητικές ενέργειες.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στόχος είναι να αποθαρρύνουν αυτούς τους οδηγούς από την αντικοινωνική τους συμπεριφορά και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το τετράγωνο γύρω από το Harrods σαν πίστα αγώνων! Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν λογαριάζουν τα χρήματα εμπρός στην αυτοπροβολή τους, θα προβλέπεται ακόμα και κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης