Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας του καινούργιου Golf να πλησιάζει, η Volkswagen γυρίζει πίσω τον χρόνο, παρουσιάζοντας μία προς μία τις γενιές του best seller μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να την απογειώσει δεν ήταν άλλο από το Golf I. Παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 1974 ως αντικαταστάτης του Beetle και παρήχθη έως το 1983.

Σχεδιάστηκε από τον θρύλο Giorgetto Giugiaro και χαρακτηρίστηκε ως ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές προσδοκίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα όχημα που προσφέρει χώρους και είναι απόλυτα ασφαλές.

Έχει σαφή προσανατολισμό στην πρακτικότητα, με το χαμηλό ύψος των παραθύρων και το κεκλιμένο καπό να παρέχουν στον οδηγό εύκολη θέαση και να εγγυώνται ότι ο δρόμος μπροστά βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο. Επιπλέον, το χαμηλό πίσω παράθυρο καθιστά την αναστροφή πολύ εύκολη.

Το πρώτο Golf έκανε τεράστια εμπορική επιτυχία, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στις 6,99 εκατομμύρια μονάδες. Εκτός από την κλειστή εκδοχή ήταν διαθέσιμο ως cabriolet και ως GTI. 

Η ιστορία του VW Golf I

1974: Κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο

1976: Τον Μάρτιο φθάνει τις 500.000 πωλήσεις και τον Οκτώβριο το 1 εκατομμύριο. Την ίδια χρονιά παρουσιάζεται η έκδοση GTI και το πρώτο Golf με κινητήρα diesel

1978: Η παραγωγή του φτάνει τις 2.000.000 μονάδες. Τον Ιούλιο παρουσιάζεται η έκδοση US Rabbit

1979: Σπάει το φράγμα των 3.000.000 πωλήσεων. Μέσα στο έτος κάνουν πρεμιέρα οι εκδόσεις Cabriolet και Caddy van

1982: Τον Φεβρουάριο παράγεται το Golf I με αριθμό 5.000.000 και το πρώτο με diesel κινητήρα GTD

1983: Ολοκληρώνεται η παραγωγή της πρώτης γενιάς έπειτα από 6,99 εκατ. πωλήσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Έφτασε η ώρα του καινούργιου VW Golf

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης