Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον Μάρτιο του 2019, η Volvo Cars είχε προβεί σε μία σημαντική ανακοίνωση, προκαλώντας παγκόσμια αίσθηση. Αφορούσε την ανώτερη τελική ταχύτητα των μοντέλων της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του οράματος Vision 2020, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να τοποθετήσει ηλεκτρονικό κόφτη στα επιβατικά οχήματά της ανεξάρτητα την έκδοση και την ισχύ του κινητήρα, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα.

Πλέον ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της. Όπως έκανε γνωστό η Volvo, όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το εργοστάσιο της, από το XC40 έως τα XC60, XC90, S90 και V90 δεν μπορούν να ξεπεράσουν σε τελική το παραπάνω νούμερο.

Επιπλέον, τα μοντέλα της μάρκας εφοδιάζονται με λειτουργία «Care Key» δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχο να ορίσει αυτός το όριο ταχύτητας – για παράδειγμα 120 χλμ./ώρα πριν δώσει το κλειδί του αυτοκινήτου στον γιο ή την κόρη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνες, η υπερβολική ταχύτητα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Στόχος της εταιρείας είναι να περιορίσει τα τροχαία στο ελάχιστο, αναπτύσσοντας παράλληλα πρωτοποριακές τεχνολογίες ώστε να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούριο μοντέλο Volvo.

«Θεωρούμε ότι ένας κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να συνδράμει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Ο περιορισμός της ταχύτητας και το Care Key θα βοηθήσουν τους οδηγούς να κατανοήσουν ότι η υψηλή ταχύτητα είναι επικίνδυνη και παράλληλα θα συμβάλουν στη βελτίωση της οδηγικής τους συμπεριφοράς» δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars, Malin Ekholm.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης