Στη δημιουργία μιας πρωτότυπης έκδοσης του sportcar της γκάμας της προχώρησε η ιαπωνική φίρμα. Πρόκειται για την GR Supra Sport Top, η οποία φέρει αφαιρούμενη οροφή και εκπληκτική ισχύ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο της Toyoτα ακολουθεί τη φιλοσοφία των targa μοντέλων, με την οροφή να αφαιρείται και στη θέση της να τοποθετούνται δύο πάνελ σε 3D μορφή. Επίσης προστέθηκαν επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, μια τεράστια πίσω πτέρυγα, carbon spoiler, αγωνιστικού τύπου διαχύτης, μεγαλύτερες ζάντες και κεραμικά φρένα.

Ενισχύσεις έγιναν σε σασί, αναρτήσεις και πλαίσιο, με τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από την BMW, να αποδίδει πάνω από 500 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GR Supra Sport Top είχε προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση SEMA του Λος Άντζελες. Το σαλόνι αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας κι έτσι οι Ιάπωνες αποκάλυψαν ψηφιακά το αυτοκίνητο.

Στην παραγωγή είναι δύσκολο να το δούμε. Αν ωστόσο πάρει την έγκριση, θεωρείται βέβαιο πως θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων και για επιλεγμένες αγορές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης