Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Toyota Europe ανακοίνωσε ότι το πανίσχυρο GR Yaris είναι διαθέσιμο προς παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, με τους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν την κράτηση μέσω online ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γερμανία οι τιμές ξεκινούν από 33.200 ευρώ, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι προδιαγραφές του hot supermini των Ιαπώνων συναρπάζουν. Υιοθετεί στοιχεία από το αγωνιστικό του WRC και χαρακτηρίζεται ως «αγωνιστικό δρόμου». Διαθέτει δυναμικό bodykit, πατάει σε ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4s διαστάσεων 225/40 και είναι χαμηλότερο κατά 95 χλστ. σε σχέση με το απλό Yaris.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος κινητήρας 1.6 turbo αγωνιστικών προδιαγραφών. Το μοτέρ αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εκπληκτικές για τα δεδομένα της κατηγορίας. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ οδήγησης. Σε κανονική λειτουργία η κατανομή είναι 60/40, στη Sport η ρύθμιση είναι στο 30/70 και στο Track 50/50.

Επίσης, προαιρετικά υπάρχει και το πακέτο «Circuit Pack» με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen τόσο στον εμπρός άξονα όσο και στον πίσω, για βέλτιστη οδηγική τέρψη με κατανομή από 100/0 (προσθιοκίνητο) έως 0/100 (πλήρως πισωκίνητο).

Το βάρος του Yaris GR είναι στα 1.280 κιλά, τα φρένα αποτελούνται από εμπρόσθιους δίσκους διαμέτρου 356 χλστ. με τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν τα σπορ καθίσματα με το λογότυπο GR στα προσκέφαλα, το τριάκτινο τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης