Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον Νοέμβριο του 2020 συνέτριψε το ρεκόρ γύρου στην πιο φημισμένη πίστα του κόσμου. Γύρισε στο Nurburgring σε χρόνο 6:43.616, ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AMG GT Black Series χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης. Πλησιάζει όσο κανένα άλλο τα αγωνιστικά, έχοντας εκπληκτική αεροδυναμική κι έναν πανίσχυρο V8 biturbo κινητήρα απόδοσης 730 ίππων και 800 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις του supercar της Mercedes είναι «εκρηκτικές». Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η βελόνα του κοντέρ ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε ένα πολύ ωραίο video, δείχνοντάς μας τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο κύριος Felix, Product Manager της Mercedes-AMG, μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Nurburgring και μας αποκαλύπτει ορισμένα από τα μυστικά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνομιλεί με τον Markus, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη δυναμική αυτοκινήτων, τον Dirk, επικεφαλής εξέλιξης και τον οδηγό αγώνων Maro Engel, αυτόν δηλαδή που σημείωσε το ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση».

 

Διαβάστε επίσης:

To Nurburgring ανήκει στη Mercedes-AMG

Το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης