Τo κτήριο 81 στο βιομηχανικό συγκρότημα Mirafiori της Fiat στο Τορίνο, εξωτερικά δεν διαθέτει εντυπωσιακά στοιχεία, έντονους φωτισμούς ή μεγάλες σημάνσεις που να κάνουν αισθητή την παρουσία του. Για τον ανυποψίαστο περαστικό είναι αδύνατο να καταλάβει τον πλούτο που κρύβει μέσα της αυτή η εγκατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε το 1960 για να στεγάσει τη γραμμή παραγωγής συστημάτων μετάδοσης που προορίζονταν για μοντέλα όπως τα 127, Panda και Uno.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2019, το κτήριο 81 ανακαινίστηκε ώστε να φιλοξενήσει το FCA Heritage HUB, έναν «ναό» της αυτοκίνησης με περισσότερα από 250 αυτοκίνητα των Fiat, Abarth, Alfa Romeo και Lancia, ορισμένα εκ των οποίων μέχρι σήμερα ελάχιστοι είχαν την τύχη να θαυμάσουν.

Μαζί με το Museo Storico Alfa Romeo στο Αρέζε, αποτελούν τα δύο σημεία αναφοράς της κληρονομιάς της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε αντίθεση με το μουσείο της Alfa Romeo, το Heritage HUB δεν είναι ανοικτό στο κοινό. Αυτό όμως θα αλλάξει το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά τετράτροχα, αγωνιστικά πειραματικά μοντέλα, πρωτότυπα και φυσικά τα θρυλικά Fiat 500, Abarth 2400 Coupe, Lancia Stratos και Delta Integrale.

Σε επίπεδο αρχιτεκτονικής και αισθητικής δύο είναι τα σημεία που ξεχωρίζουν στο FCA Heritage HUB. Η απλότητα του χώρου, όπου απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το αυτοκίνητο και ότι όλα τα εκθέματα είναι τοποθετημένα στο έδαφος και όχι σε ράμπες ή άλλες κατασκευές.

Σκοπός είναι το κοινό να έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο στη φυσική του αναλογία. Όπως θα το έβλεπε στον δρόμο και όχι μέσα σε βιτρίνες, ράμπες ή αναρτημένο σε ύψος από την οροφή του κτηρίου. Το Heritage HUB θα προσφέρει 8 θεματικές ενότητες που θα ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε όλη την ιστορία των ιταλικών μαρκών του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης