Έπειτα από πέντε χρόνια στην αγορά έφτασε η ώρα της ανανέωσης για το μεγάλο πολυμορφικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές της Opel τοποθέτησαν στο Zafira νέα φωτιστικά σώματα στα πρότυπα του νέου Astra, τα οποία περιλαμβάνουν προαιρετικά τεχνολογία Adaptive Forward Lighting LED, ανασχεδίασαν τους προφυλακτήρες και τη μάσκα, ενώ εμπλούτισαν την γκάμα των ζαντών με νέα σχέδια.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τιμόνι και πίνακα οργάνων, η κεντρική κονσόλα ακολουθεί τη φιλοσοφία των νεότερων μοντέλων, με την οθόνη 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων R4.0 IntelliLink να υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, έχοντας παράλληλα Wi-Fi HotSpot με δυνατότητα σύνδεσης έως επτά συσκευών και ταχύτητες LTE (4G). Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η πρακτικότητα, με τους 30 διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα να εντυπωσιάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάταξη της καμπίνας παραμένει 2+3+2, με τον χώρο αποσκευών στην πενταθέσια διαμόρφωση να είναι στα 710 λίτρα και με την αναδίπλωση όλων των καθισμάτων να φθάνει τα 1.860 λίτρα. Το σύστημα FlexFix ευνοεί τη μεταφορά ποδηλάτων, με την ανάρτηση FlexRide με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ να είναι στα έξτρα.

Πλουσιότατος είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης, περιλαμβάνοντας από το ενεργό cruise control έως το Opel Eye, τα Lane Keep Assist με Lane Departure Warning, Following Distance Indication, Forward Collision Alert με Collision Imminent Braking και την υπηρεσία OnStar. Στους κινητήρες δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον 1.4 Turbo απόδοσης 120 και 140 ίππων, τον 1.6 Turbo των 200 ίππων και τον 1.6 CDTI των 136 ίππων να συμπληρώνουν οι εκδόσεις υγραερίου (LPG) και φυσικού αερίου (CNG).

Οι παραγγελίες του ανανεωμένου Opel Zafira αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης