Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην ανανέωση της A-Class προχώρησε η Mercedes παρουσιάζοντας μικρές σχεδιαστικές αλλαγές, βελτίωση του MBUX συστήματος αλλά και μεγαλύτερη χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάζεται να είναι κάποιος πραγματικά μυημένος στην Mercedes για να εντοπίσει κατευθείαν τις αλλαγές που φέρνει στη σχεδίαση αυτό το facelift. Με μία πιο προσεκτική ματιά συναντάμε ανανεωμένη μάσκα, νέους προβολείς με LED τεχνολογία, στάνταρ πίσω LED φώτα αλλά και τέσσερα διαφορετικά σχέδια ζάντας.

Και στο εσωτερικό οι αλλαγές έγιναν με πολύ προσοχή, όπου ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και μία 10.25 ιντσών οθόνη αφής για το infotainment δίνουν το παρών από την βασική έκδοση. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα για δύο οθόνες 10.25 ιντσών που αλλάζουν ριζικά το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου. Εκτός από το επανασχεδιασμένο τιμόνι, το σύστημα MBUX διαθέτει πλέον μέχρι και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και βελτιωμένες φωνητικές εντολές.

Παράλληλα πιο πλούσια έγινε και η στάνταρ έκδοση της A-Class καθώς πλέον διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας και τιμόνι καλυμμένο από Nappa. Πλέον όλες οι εκδόσεις βενζίνης συνεργάζονται με υβριδικό σύστημα 48 volt, κερδίζοντας 14 άλογα σε ισχύ (163 σύνολο) την ίδια στιγμή που και η plug-in έκδοση αποδίδει επιπλέον 7 ίππους (109 σύνολο). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όμως από τις «απλές» εκδόσεις, ανανέωση δέχθηκαν και οι AMG A 35 και A 45. Και στις δύο περιπτώσεις συναντάμε τις ίδιες οπτικές αλλαγές ενώ η A 35 εξοπλίζεται επίσης με το υβριδικό σύστημα 48 volt. Η A 45 με την σειρά της αποκτά ειδική έκδοση AMG Street Style Edition σε γκρι χρώμα με πορτοκαλί πινελιές και 19άρες ζάντες με κόκκινες δαγκάνες φρένων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης