Ο όμιλος VW προχωρά στην ανάκληση αυτοκινήτων των εταιρειών Volkswagen, Seat και Skoda που εξοπλίζονται με ατσάλινες ζάντες της αυστριακής Alcar Wheels.

Η ανάκληση αφορά στα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε η προμηθεύτρια εταιρεία Alcar, υπάρχει πιθανότητα οι ατσάλινες ζάντες να μην είναι απολύτως στεγανές στο επίπεδο της «σύνδεσής» τους με το ελαστικό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνικό κλατάρισμα ενός λάστιχου, ενόσω το αυτοκίνητο κινείται, με συνέπεια την πιθανή απώλεια του ελέγχου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά από τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται είναι εξοπλισμένα με σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, αλλά, όπως αναφέρει η Alca, μπορεί να μη δοθεί εγκαίρως προειδοποίηση στον οδηγό.

Αν διαθέτετε μοντέλο των VW, Seat και Skoda με ατσάλινες ζάντες, αφαιρέστε το τάσι και δείτε την ημερομηνία κατασκευής στο πλάι της ζάντας. Σε περίπτωση που αναγράφει «17/18» με την ένδειξη «7755», σημαίνει ότι η ζάντα έχει κατασκευαστικό ελάττωμα. Έπειτα επικοινωνήστε με την εταιρεία για περαιτέρω οδηγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης