Του Λουκά Παπαλάμπρου

H ναυαρχίδα της Citroen, το ολοκαίνουριο C5 X, ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε την έναρξη των παραγγελιών και των τιμών είναι η Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές για τις εκδόσεις βενζίνης ξεκινούν από 32.900€ και για τις plug-in hybrid από 44.950€. Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της μάρκας θα βρίσκεται στις αρχές του 2022, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπληκτικής αισθητικής tourer μοντέλο, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από wagon και SUV, προσφέρεται σε έξι αποκλειστικά μεταλλικά χρώματα και την επιλογή οροφής σε απόχρωση «Perla Nera Black». Υπάρχουν τρεις διαφορετικές ζάντες διαστάσεων από 17 έως 19 ίντσες και έξι διακοσμητικές προτάσεις για το εσωτερικό.

Άνετο, κομψό και στιλάτο, το Citroen C5 X παρέχει υψηλά επίπεδα πολυτέλειας στους επιβάτες. Τα καθίσματα «Advanced Comfort» και το σύστημα ανάρτησης «Advanced Comfort Active» με λειτουργία «Progressive Hydraulic Cushions» κάνουν τις διαδρομές πραγματική απόλαυση.

Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες συναντιούνται σε ελάχιστα αυτοκίνητα. Το πακέτο τεχνολογιών είναι πλήρες, περιλαμβάνοντας κάθε λογής σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης. Φυσικά δεν λείπουν οι ψηφιακές οθόνες και οι λειτουργίες συνδεσιμότητας.

Για την κίνηση φροντίζουν οι κινητήρες βενζίνης PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 180 S&S EAT8. Η υβριδική έκδοση Hybrid 225 ë-EAT8 αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 ίππων, συνδυάζει τον γνωστό βενζινοκινητήρα the PureTech 180 με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 12.4 kWh. Μπορεί να καλύψει 50 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, έχοντας αρκετά χαμηλούς ρύπους.

Όλα τα σύνολα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Citroen C5 X: Το αυτοκίνητο που ενώνει τρεις κατηγορίες

Οι τεχνολογίες που κάνουν τη διαφορά στο νέο Citroen C5 X

Ποιοι κινητήρες του νέου Citroen C4 C-Cross δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης