Στην ανάκληση του δημοφιλούς supermini προχωρά η Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά σε 976 οχήματα παραγωγής από το 2011 έως το 2016 και πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει έλεγχος στις ζώνες ασφαλείας τριών σημείων του πίσω καθίσματος για τυχόν κατασκευαστική αστοχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η πόρπη της κάθε ζώνης του πίσω καθίσματος είναι ασφαλισμένη στο πάτωμα του οχήματος με ένα πλακάκι αγκίστρωσης. Λόγω απόκλισης στη ρύθμιση της πρέσας παραγωγής των πλακιδίων αγκίστρωσης, υπάρχει πιθανότητα η επεξεργασμένη επιφάνεια να γίνει αιχμηρή. Σε αυτήν τη περίπτωση και σε ενδεχόμενη σύγκρουση του οχήματος υπάρχει η πιθανότητα, ο ιμάντας της πόρπης της ζώνης να κοπεί και κατά συνέπεια η ζώνη να μη συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει o σχετικός έλεγχος των πλακιδίων αγκίστρωσης στις ζώνες ασφαλείας των πίσω καθισμάτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 έως 17.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης