Πρόγραμμα ανάκλησης για το μοντέλο Sprinter, εκτελεί η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των οχημάτων της γερμανικής μάρκας στη χώρα μας.

Η ανάκληση αφορά σε 141 μονάδες παραγωγής 2018 και 2019. Ο κατασκευαστής διαπίστωσε ότι ο έλεγχος της βιδωτής σύνδεσης της επάνω κλειδαριάς του καπό κινητήρα δεν είχε τεκμηριωθεί με αξιόπιστο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν η βιδωτή σύνδεση δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστά, ενδέχεται, ανάλογα με την ταχύτητα, την κατάσταση του οχήματος και το φορτίο, να ανοίξει το καπό κατά την οδήγηση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί η βιδωτή σύνδεση της κλειδαριάς του καπό κινητήρα και, εάν χρειαστεί, να συσφιχθεί σωστά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 800 97777777 ή 211 2111597.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης