Στην ανάκληση του μοντέλου smart fortwo προχωρά η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Η ενέργεια αφορά σε 1.027 αυτοκίνητα, κατασκευαστικής σειράς 453, παραγωγής ετών 2015 και 2016. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται η διαδρομή ρύθμισης του μοχλού του χειρόφρενου να επιμηκυνθεί λόγω ενός χαλαρού ρυθμιστικού παξιμαδιού της ντίζας του χειρόφρενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διαδρομή ρύθμισης του μοχλού του χειρόφρενου, ενδέχεται το φρένο στάθμευσης να μην εξασκήσει την απαραίτητη ισχύ, για να ασφαλίσει το όχημα σε όλες τις καταστάσεις. Σε περίπτωση τέτοιας βλάβης θα μπορούσε να κυλήσει το όχημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή smart, προκειμένου να ελεγχθεί το όχημά τους και ενδεχομένως να αντικατασταθεί το παξιμάδι ρύθμισης του χειρόφρενου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης smart στο τηλέφωνο 800 11 76000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης