Μία πρωτοποριακή υπηρεσία που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της γκάμας της να τα παραχωρούν σε φίλους, μέλη της οικογένειας ή ακόμη και σε συναδέλφους, λάνσαρε η MINI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει πιλοτικά στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Το πρόγραμμα «peer-to-peer sharing» έχει σχεδιαστεί για έναν στόλο 500 οχημάτων. Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί από τον Μάρτιο του 2018 και μετά και εξοπλίζονται με το MINI Sharing Module.

Μέσω της εφαρμογής «MINI Sharing app», οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να τα μοιραστούν μέχρι με δέκα άτομα της επιλογής τους. Για να κάνει κάποιος κράτηση δεν έχει παρά να στείλει το αίτημα στον ιδιοκτήτη μέσω του smartphone. Αφού ο ιδιοκτήτης δώσει τη συγκατάθεσή του, η θέση του οχήματος και οι οδηγίες εμφανίζονται στο τηλέφωνό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φτάνοντας στο όχημα, το smartphone στο οποίο είναι εγκατεστημένο το «MINI Sharing App» γίνεται κλειδί αυτοκινήτου. Μία σύνδεση Bluetooth μεταξύ του smartphone και του MINI του επιτρέπει να ανοίγει τις πόρτες του αυτοκινήτου και να το βάζει εμπρός πιέζοντας τον διακόπτη start / stop.

Όταν ο προσκεκλημένος οδηγός ολοκληρώσει το ταξίδι του, παρκάρει το όχημα σε σημείο που έχει συμφωνηθεί νωρίτερα με τον ιδιοκτήτη και το κλειδώνει από το smartphone. Το «MINI Sharing App» παράγει μία αναφορά με δεδομένα του ταξιδιού που απαιτούνται για την τιμολόγηση, και ο προσκεκλημένος οδηγός έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το ποσό της πληρωμής στον ιδιοκτήτη του μέσω PayPal. Ο υπολογισμός κόστους βασίζεται σε πάγιο τέλος €0,30 ανά χιλιόμετρο.

Η ασφαλιστική κάλυψη για κάθε όχημα θα μπορεί να επεκτείνεται εύκολα, με ένα εφάπαξ ποσό για κάθε πρόσθετο προσκεκλημένο οδηγό που συμμετέχει στη δοκιμή MINI Sharing. Για λόγους προστασίας, ο ιδιοκτήτης μπορεί να βλέπει τη θέση του οχήματός του ανά πάσα στιγμή μέσω του «MINI Sharing App».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης